Formanden anbefaler……

Som arkitekt vil jeg anbefale udsendelsesrækken på DR2 med Ane Cortzen: Er der en arkitekt til stede?

Man må jo – som Ane Cortzen – ofte undre sig over hvordan ting sker. Hvorfor kom der lige et højhus her? Hvorfor kom det til at se sådan ud? Hvorfor tager man ikke hensyn til helheden? Ja, mange spørgsmål kan trænge sig på. Du kan måske blive lidt klogere – eller i alle tilfælde undre dig i selskab med Ane Cortzen, som også selv er arkitekt.

Du kan se udsendelsesrækken her

En anden udsendelsesrække jeg vil anbefale er den svenske serie, som på danske hedder: Hvis vægge kunne tale.

Her ser vi ikke blot på om bygningen har en høj bevaringsværdi eller ej. Her undersøges hvem der har opført bygningen, Om bygningen altid har set ud som i dag og hvem der har boet der tidligere.

Du kan se udsendelsesrækken her

Og en anbefaling mere…

Læs dette interessante debatindlæg om omvendt bevisbyrde. Tænk hvis alle bygninger blev erklæret bevaringsværdige i klasse K (K for kultur eller klima) og at man så – i modsætning til idag – skal bevise, at en bygning ikke har en bevaringsværdi for at kunne opnå at få tilladelse til nedrivning eller renovering bygningen.

Du kan se debatindlægget her

Nye nyttige links.

På siden ‘Nyttige links’ er tilføjet link til publikationerne ‘Traditionelle bygningsmaterialer’, ‘Restaurering af ældre bygninger er mere klimavenligt end nybyggeri’ og ‘Cirkulært byggeri – en vejledning’. God læselyst