Læserbrev angående nedrivning i Nørre Nebel

Link til læserbrev bragt i Jydske Vestkysten, Ugeavisen Varde og Vesterhavsposten

Læserbrev

Ved kommunalvalget i 2021 var bygningsbevaring i Nørre Nebel bragt i spil i en læserdebat. Fremtiden for apotekets bygning var anledningen. Vi valgte at blande os i debatten med et læserindlæg, hvor vi anbefalede at passe på det tilbageværende i Nørre Nebel. Ikke at lave flere huller i husrækkerne.

Vi skrev bl.a.: En husrække i en by er som en tandrække. Hvis du har en dårlig tand, kan du vælge at få en plombe i, få en sølv-/guldtand eller blot få tanden hevet ud. Alt afhængig af økonomi eller holdning til dit udseende.

Sådan er det også med huse. Forskellen er blot, at udseendet her har stor betydning for andre end dig. Hvis du har penge nok, vælger du måske en guldtandsløsning og opfører et hus der ikke passer ind i omgivelserne. Især langs byernes primærveje er det vigtigt at se huset, som del af en helhed.

Ved at renovere det dårlige hus på korrekt vis, bevarer man derimod byens historiefortælling og de sammenhænge i byrummet, som bygningen er en del af.

Nu har vi erfaret, at den kommunale tandlæge har været i gang med at hive endnu en tand ud i Nørre Nebel. Det tidligere kulturhus. Hvorfor? Kunne huset ikke anvendes til andre formål? Kunne det ikke sælges? Hvad skal der ske på grunden? Ja, mange spørgsmål kan presse sig på. Lige nu mangler der en hjørnetand. Spændende om der i stedet kommer en guldtand. Fordi man kan rive ned – behøver man jo ikke gøre det.

Med venlig hilsen

Bevaringsforeningen for Varde

Henning Jensen                                                       /                           Jørgen Mathiesen

Formand                                                                     næstformand